top of page

מצברי ליתיום

אוטו סטרט הינו יבואן של מצברי ליתיום ברמה הגבוהה ביותר, עם מערכת ניהול מצבר BMS של A200 אמפר. העדיפות שלנו היא להציע את הדור המתקדם ביותר של מצברי ליתיום ברזל פוספט (LiFePO4) במחירים נוחים, הרבה מתחת למחירי התחרות.

 

אנו תמיד מחפשים את ההתקדמות הטכנולוגית והמילה האחרונה בשוק כדי לוודא שלקוחותינו מקבלים את טכנולוגיית הסוללה העדכנית והגדולה ביותר, האיכותית ביותר ובמחיר הטוב ביותר.

 

אנו מתמקדים במצברי ליתיום עם תאי סוללה LiFePO4, שהם הידידותיים והבטוחים ביותר בעולם.

 

אנחנו מספקים פתרונות מלאים ליישומים שונים. ברשותנו מלאי מצברים בגדלים שונים בכדי לענות על צרכי הלקוח. כמו כן אנחנו יכולים לייצר מצברי ליתיום לפי בקשת הלקוח בהתאם לדרישותיו ולתקציבו. אנו נעשה כמיטב יכולתנו כדי ליצור את המערכת הדרושה לך עבור כל סוג של יישום, כגון: רכבים תפעוליים, רכבי גולף קאר, סירות, טרקטורונים, מערכות סולאריות, קרוואנים, קולנועיות, במות הרמה, תעשייה ועוד.

 

אנו מתגאים בכך שאנו עובדים איתך כדי להשיג לך את הסוללה המדויקת הדרושה לך ואנו שמחים לעבוד עם אנשים ולענות על כל שאלה בנוגע לטכנולוגיית הסוללה 'החדשה' הזו.

 

לעוד ידע על מצברי ליתיום, מערכת ניהול מצבר BMS, תאי LifePO4 ועל ההבדלים בין מצברי ליתיום למצברי פריקה עמוקה ומצברי ג'ל אתם מוזמנים להיכנס לקרוא בכתבות שהכנתי לכם

מצברים ליתיום.jpg

מצברי ליתיום לעומת המתחרים

מצברי ליתיום LifePO4 – משתלטים על עולם המצברים

מצברי ליתיום LifePO4 הם הגרסה החדשנית והמתקדמת ביותר למצברי ליתיום, הגרסה הקודמת של מצבריהליתיום הנקרא ליתיום יון (Lithium ion) היה מסוכן מאוד מבחינה בטיחותית והיה מסוגל להתלקח ואפילו להתפוצץ במצבי חום גבוהים, מה שגרם למדענים להגביר את היציבות, להגביר את המוליכות ולשפר כל מיני דברים ופוף מצברי ה LifePO4 נולדו.

 

כיום מצברי ליתיום LifePO4 כובשים את השוק ונמצאים לרוב בסירות, מערכות סולאריות, רכבי גולף, קולנועיות, קרוואנים ועוד.

 

אז מה מבדיל באמת את מצברי LifePO4 ממצברי Ion?

ראשית למצברי LifePO4 יש פי 4 יותר מחזורי טעינה ממצברי Ion, הם מסוגלים להגיע בין 5000-7000 מחזורי טעינה, הם יכולים להגיע ל 100% עומק של פריקה, ולמה זה חשוב? כי עם LifePO4 אתה לא צריך לדאוג לפריקת המצבר שלך, בנוסף כתגובה לכך אתה יכול להשתמש בו במשך זמן רב יותר!

 

דבר חשוב לא פחות הוא נושא הבטיחות, אף אחד לא רוצה לסכן את עצמו או את בני משפחתו עם מצבר שעלול להתלקח או חלילה לעלות באש ולכן במצברי LifePO4 שמו דגש עצום על נושא הכימיה של הליתיום, פוספט ברזל ליתיום יש יציבות תרמית ומבנית טובה יותר וזה משהו שאין לאף מתחרה באותה רמה.

 

מצברי LifePO4 אינם דליקים ומסוגלים לעמוד בטמפרטורות מאוד גבוהות מבלי להתחמם ולהישאר יציבים בטמפרטורת החדר, אפילו אם תנסו להכניס מצבר LifePO4 לטמפרטורות גבוהות או תנסו לעשות בו קצר או אפילו לרסק אותו מגובה רב הוא לא יעלה באש ולא יתפוצץ ולכן כיום הם המצברים הידידותיים ביותר לסביבה והבטוחים ביותר בכל שוק המצברים לרבות Ion, פריקה עמוקה, ג'ל ועוד.

מה מיוחד במצברי LifePO4 מלבד היותם בטוחים וידידותיים לסביבה?

נכון שכולנו רוצים מצבר שקודם כל יגן עלינו ועל ילדינו מסכנות אבל אנחנו רוצים גם מצבר שייתן לנו ביצועים טובים, לא ככה? ולכן מצברי LifePO4 מבטיחים את הדברים הבאים:

יעילות של טעינה – תוכלו להגיע לטעינה מלאה תוך שעתיים או פחות! (בניגוד למצברי פריקה עמוקה או ג'ל שדורשים הטענה של 8 שעות).

קצב פריקה עצמי כאשר לא בשימוש – רק 2% פריקה חודשית לעומת 30% במצברי פריקה עמוקה.

זמן השימוש במצברי LifePO4 גבוה יותר ממצברי פריקה עמוקה או מצברי ליתיום אחרים כגון Ion

כוח עקבי – מצברי LifePO4 יתנו לך את אותו כוח במשך כל זמן השימוש גם שהסוללה נמוכה מ 50%

תחזוקה – אין שום תחזוקה במצברי LifePO4 ! לא צריך להוסיף מים ולא לנקות קורוזיה.. כלום! בניגוד למצברי פריקה עמוקה או ג'ל.

מצברי ליתיום שוקלים 70% פחות ממצברי פריקה עמוקה והנפח שלהם קטן משמעותית ממצברי פריקה עמוקה ולכן בשימוש ברכב תפעולי, קולנועית או סירה יש לכך השפעה ישירה על ביצועי הכלי או על צריכת הדלק.

 

מה ההבדל בין מצברי ליתיום LifePO4 למצברי פריקה עמוקה?

מצברי פריקה עמוקה יכולים לגרות יותר את הצרכן מבחינה כלכלית שכן הינם זולים יותר ממצברי ליתיום אך הדבר נכון רק לנקודת הקניה של המצברים שכן לטווח הארוך החיסכון האמיתי בכסף שלכם הוא בקניית מצבר ליתיום LifePO4 מהסיבה הפשוטה שמצברי פריקה עמוקה דורשים תחזוקה שוטפת של בדיקת מים,ניקוי קורוזיה מהקטבים, חיזוק נעלי הכבל ועוד לעומת מצברי הליתיום שאינם דורשים תחזוקה כלל!

 

מצברי ליתיום LifePO4 יחזיקו בממוצע פי 2 עד 4 יותר זמן ממצברי פריקה עמוקה ובלי צורך בתחזוקה כלל.

 

מה ההבדל בין מצברי ליתיום למצברי ג'ל?

הטענה של מצברי ג'ל לוקחת המון המון זמן לעומת הטענה של מצברי ליתיום שלוקחת מקסימום שעתיים. בנוסף, במצברי ג'ל חובה לנתק את המטען מהמצבר לאחר הטענה של 100% כדי להימנע מהרס המצבר, וזאת כמובן בניגוד למצברי ליתיום שבאים עם מערכת ניהול מצבר BMS שיודע לנתק את המטען בצורה אוטומטית לאחר שהגיע לטעינה מלאה של 100%.

 

לסיכום:

מצברי ליתיום LifePO4 חוסכים במשקל ובנפח ובכך משפרים את ביצועי הכלי, טווח הנסיעה שלהם ארוך יותר משאר המתחרים, יש להם מערכת הגנה BMS ששומרת על המצבר מלעלות באש או להתפוצץ, זמן ההטענה שלהם לוקח מקסימום שעתיים, יש להם בין 5000-7000 מחזורי טעינה! מדובר על מצברים שמסוגלים להחזיק בין 7-10 שנים. מצברי LifePO4 הם העתיד, הם אידיאליים לשימוש יום יומי ונותנים מענה ארוך טווח לכאלה שרוצים שהכלי שלהם ייסע רצוף לאורך שנים רבות.

 

שכנענו אתכם? האמת שאין הרבה צורך, האיכות והתמורה לכסף מוכרים את המוצר לבדו.

 

מוזמנים ליצור איתנו קשר ונדע להתאים לכם את המצבר הנכון ביותר לשימוש שלכם!

מידע חשוב לפני רכישת מצברי לתיום

בזמן האחרון מצטרפים הרבה שחקנים שמייבאים מצברי ליתיום.

בתקופה שבה שומעים על ריבוי מקרים של מצברים שמתפוצצים ומסכנים חיי אדם חשוב לדעת ולחקור את הספקים השונים איזה תקן יש למצברים שהם מוכרים.

 

יש אלפי יצרני סוללות והפיתוי ללכת אחרי הזול יכול לעלות בסופו של דבר ביוקר! אחד הדברים הראשונים שעמדנו עליהם במצברי אוטו סטרט זה הבקרת איכות וההחלטה לא להתפשר על המוצר הבטיחותי ביותר שבוודאי יהיה גם הטוב ביותר עם חומרי הגלם האיכותיים ביותר שקיימים בעולם.

 

מצברי אוטו סטרט גאים לעמוד ב2 תקנים בעלי חשיבות עצומה, הראשון הוא תקן אירופאי שנקרא IEC6100 שהוא דיי בסיסי ולכן לא התאים למכון התקנים הישראלי שהחליט להחמיר על היבואנים ולדרוש תו תקן מחמיר שנקרא IEC62133 ולנו במצברי אוטו סטרט יש את שניהם לאחר שהשקענו עשרות אלפי שקלים כדי לקבל את ההוכחה שאכן המצברים שלנו עומדים בסטנדרטים הכי מחמירים שיש בעולם.

מה מיוחד בתו תקן IEC62133 שבישראל דרשו שיבואנים יעמדו בו?

למה זה חשוב?

  • בטיחות: סוללות ליתיום-יון הן מקור אנרגיה רב עוצמה, אך הן עלולות להיות מסוכנות אם לא מיוצרות או מטופלות כראוי. תקן IEC 62133 עוזר למנוע תקלות כמו התחממות יתר, התפוצצות או דליפה של חומרים מסוכנים.
     

  • אמינות: סוללות שעומדות בתקן הזה נוטות להחזיק מעמד זמן רב יותר ולספק ביצועים עקביים. זה חשוב במיוחד עבור מכשירים ניידים, כלי רכב חשמליים ומכשירים רפואיים.
     

  • תאימות רגולטורית: רבים מהרגולטורים ברחבי העולם דורשים מסוללות ליתיום-יון לעמוד בתקן IEC 62133. זה מאפשר למכשירים עם סוללות כאלה להימכר באופן חוקי בשווקים שונים.


מה כולל התקן?
תקן IEC 62133 מכסה מגוון רחב של בדיקות, כולל:

  • בדיקות חשמליות: בדיקות למניעת קצר חשמלי, טעינה יתר ופריקה יתר. 

  • בדיקות מכניות: בדיקות לחץ, זעזועים ורטט, כדי לוודא שהסוללה עמידה לתנאי שימוש שונים.

  • בדיקות תרמיות: בדיקות לחום גבוה ונמוך, כדי לוודא שהסוללה מתפקדת בטווח רחב של טמפרטורות.

  • בדיקות בטיחות: בדיקות לחומרים דליקים, כדי להבטיח שהסוללה לא תתלקח או תגרום לפיצוץ.

לסיכום כשאתה רואה את תו התקן IEC 62133 על סוללה או על מוצר המופעל על ידי סוללה, אתה יכול להיות בטוח שהסוללה עברה בדיקות קפדניות ועומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר של בטיחות ואמינות. בישראל כמו בישראל תמיד יש את הקומבינטורים שיודעים לעקוף ולתמרן את המערכת כי להכניס לארץ סחורה ירודה שבסופו של דבר פוגעת בשם הטוב של המוצר ובשם של יבואנים שכן משקיעים כדי להביא לארץ סחורה איכותית וטובה... לכן פעם הבאה שאתם חושבים לקנות מצבר ליתיום אל תתפשרו על הבטיחות שלכם והחיים שלכם ושל משפחתכם!

מערכת ניהול מצבר.jpg

מערכת ניהול מצבר BMS

מערכת ניהול מצבר – Battery Management System

מה זה בכלל מערכת ניהול מצבר?

מערכת ניהול מצבר או בשמה המקוצר BMS משמשת בעצם כסוג של שומרת הראש של מצבר הליתיום, היא דוחה ומרחיקה מצבים לא בטוחים ועוזרת להאריך את תוחלת החיים של הסוללה. מערכת BMS מונעת נזקים ובכך מגינה על המצבר, על הכלי שלכם (טרקטורון, רכב תפעולי, קרוון וכו') ועליכם ומשפחותיכם. מלבד זאת, מערכת BMS חיונית מאוד עבור המצבר שלכם שכן היא מנהלת את ביצועי המצבר שלכם, היא מודדת אנרגיה, מווסתת טמפרטורה ועוד.

 

עדיין מתלבטים אם להחליף את מצברי הפריקה עמוקה או הג'ל שלכם למצברי ליתיום? ההטבות של המערכת ניהול מצבר המתוחכמות מספקות יותר סיבות מאי פעם לעבור למצברי ליתיום!

 

יתרונות מערכת ניהול מצבר BMS:

  • מגינה מפני טעינת יתר או תת טעינה של המצבר

  • מאריך את חיי מצבר הליתיום שלכם

  • מחשב את מצב הטעינה כלומר מודד כמה אנרגיה נשארה לסוללה

  • בודק בעיות כמו: קצרים, תאים פגומים, חיבורים רופפים ועוד.

  • מאזן תאים

  • מסדיר טמפרטורה

  • שולח מידע בזמן אמת למטען שלכם

  • מכבה את הסוללה כאשר היא מזהה תנאים לא בטיחותיים.

 

אז איך מערכת BMS עובדת בכלל?

המערכת מורכבת מלוח אלקטרוני שמנטר כל תא בחבילת הסוללות, הוא מודד כמה זרם בטוח לסוללה לקבל, כמו גם כמה ניתן לפרוק ממנה. הוא שולח את המידע הזה למטען הסוללות כדי להבטיח שהסוללה לא תיטען יותר מדיי או תתרוקן יתר על המידה. זוהי אחת הדרכים שבהם ה-BMS מגן על הסוללה מפני נזק ומגדיל את אורך החיים שלה. מערכת BMS במצבר ליתיום יודעת למדוד כמה אנרגיה יוצאת ונכנסת מהסוללה, היא יכולה לספק מידע על מצב הטעינה כגון כמה אנרגיה נותרה בסוללה בזמן נתון, במידה והסוללה התרוקנה יותר מדיי ה-BMS תכבה את הסוללה כדי למנוע נזק.

 

מהם הפונקציות העיקריות שהופכות את BMS לכל כך חשובה?

  • שומרת על המצבר במצב אופטימלי

  • מונעת בריחה תרמית ושריפות

  • הופכת את מצבר הליתיום LifePO4 לבטוחות לתפעול

  • מכבה את הסוללה כאשר מתרחשת בעיה כדי למנוע נזק

  • שמירה והגנה בראש סדר העדיפויות


מערכת BMS מגינה מפני טעינת יתר ופריקת יתר של המצבר! כיצד?

כאשר אנחנו חורגים מהמתח שהסוללה שלנו מסוגלת להתמודד איתו, היא נטענת יתר על המידה מה שיכול לגרום לנזק בלתי הפיך. כנ"ל גם במצב הפוך שמדובר על פריקת יתר של הסוללה, כאשר אנחנו מרוקנים אותה יותר מדיי, אנחנו גורמים לירידת מתח בתאי הליתיום. ה-BMS מונעת משתי התקלות הללו להתרחש.

 

כדי למנוע טעינת יתר ה-BMS מחשב את מגבלות הזרם ושולח את המידע הזה למטען הסוללה שלנו כדי שיפסיק להטעין, בעת הפריקה הוא מודד כמה אנרגיה יכולה לצאת בבטחה מהסוללה שלך ושולח את המידע הזה לממיר מתח או לבקר האלקטרוני שנמצא בכלי שלכם.

 

מערכת BMS מגינה מפני תנאי טמפרטורה קיצוניים! כיצד?

באופן כללי, מצברי ליתיום יכולים לעמוד בטמפרטורות קרות וחמות יותר מרוב המצברים המסורתיים. אבל אפילו למצברי ההיי-טק האלה יש גבולות, לכן זו הסיבה שמצבר עם BMS שולטת ומנטרת מאוורר מובנה שאחראי על קירור הסוללה בעת הצורך. פונקציית ויסות הטמפרטורה מזהה טמפרטורות קיצוניות ומכבה את הסוללה כאשר התנאים אינם בטוחים.

 

מערכת BMS יודעת לאתר ולמנוע בעיות! כיצד?

מצברי ליתיום LifePO4 נחשבים לבטוחים ולעמידים ביותר בשוק, אך אין דבר שמחזיק לנצח ומערכת ה-BMS יודעת לזהות בעיות שאומנם לא שכיחות בכלל אך עדין יכולות להתרחש כגון חיבורים רופפים, קצר חשמלי, תאי סוללה פגומים, נתק כתוצאה מבידוד שלא תקין או אפילו בעיה במאוורר של המצבר. ה-BMS יאבחן את התקלה ויאחסן קוד שגיאה כך שתוכלו לבצע תיקונים או להחליף חלקים לא תקינים.

 

מערכת BMS יודעת לאזן את תאי הליתיום! כיצד?

תפקיד מכריע נוסף של BMS הוא איזון התאים, מצבר ליתיום מורכב מתאים בודדים. באופן אידיאלי, כל התאים הללו צריכים להיות בעלי אותו מתח או כמעט אותו מתח. ה-BMS מאזנת את אותם תאים על ידי הפצת אנרגיה מהתאים שטעונים יותר לאלה שטעונים פחות! גאוני... למה זה בכלל חשוב? מצבר הליתיום שלכם יכבה כאשר התא עם המתח הכי נמוך יגיע לגבול הפריקה שלו. תאים שיש להם עדין מתח יישארו ללא שימוש ולכן ללא ה-BMS נצטרך להטעין את המצבר שלנו ללא הרף, מה שישחק את המצבר ויקצר את חייו. ה-BMS מבטיח אורך חיים וביצועים אופטימליים עבור המצבר שלכם בזכות שמירה על איזון התאים.

 

חושבים שנגמר? קבלו עוד כמה יתרונות של מערכת ניהול המצבר BMS שלא תמצאו במצברים אחרים:

  • מערכת BMS עובדת עם בלוטות' – ניתן להתחבר אליה בקלות דרך הורדת אפליקציה ולקבל מידע אודות מצב הטעינה של המצבר, כמה אחוז נשאר בסוללה, כמה זמן ייקח להטעין אותה ועוד.

  • טעינה סופר מהירה – כאשר מחברים ל-BMS את המטען המיוחד שלנו שמגיע עם המצבר ניתן להטעין את המצבר תוך מקסימום שעתיים! פי 4 יותר מהר ממצברי פריקה עמוקה או ג'ל.

  • שיעור פריקה עצמית נמוך – בעזרת BMS הפריקה העצמית של מצבר הליתיום תעמוד על 2% בלבד לחודש לעומת 30% במצברי פריקה עמוקה.

bottom of page